Kabylia

Everything about Kabylia

Forberedelse av ny Kabylsk regjering

I går, den 23. mai 2010, opplevde det  Kabylske  samfunnet i Montreal  et historisk øyeblikk i selskap med mannen som om noen dager skal lede den Kabylske provisoriske regjeringen i eksil  (GPK), proklamert i Paris 20. april 2010.

Ferhat Mehenni, en utrettelig og bestemt Globe-trotter, har vært på turne i vestlige hovedsteder for å forklare den  Kabylske kamp for sin autonomi.

Montreal-konferansen, som arrangeres ved Afrika Senter, er viktig på flere måter, fordi etter Paris er det Quebec metropolen som har det  største Kabylske  samfunnet i verden. Den Kabylske befolkningen i Quebec kommer til å spille en viktig rolle i fremtiden i jobben med anerkjennelse av Kabylsk Nationen i verdenssamfunnet, og med installasjon av en diplomatisk representasjon av den Kabylske regjering.

Om den provisoriske regjeringen, har Ferhat Mehenni  snakket om et dusin ministre, blant annet innen utdanning, justis og kultur.

Kriteriene for utnevnelsen av de fremtidige ministrene,  alle medlemmer av diaspora, er basert på kompetanse, utdanning og politisk engasjement. Ingen som er bosatt i Kabylia vil bli utnevnt som minister, fordi vi har god grunn til å frykte for deres liv.

Kvinnene vil selvsagt være godt representert i denne første Kabylske regjeringen.

Han gjentok at besluttsomheten av den Kabylske regjering skal jobbe for å ha en vennlig relasjon med alle verdens folkegrupper og stater – inkludert Israel og de arabiske statene.  Han skal be dem om at de skal anerkjenne Kabylia som en nasjon: “Vi har ingenting imot Israel eller de arabiske landene, sier han.  Med dette bekreftet han at dette var en toleranse og freds tale, i sterk kontrast til det grenseløse hat som hans motstandere  fortsetter å bruke til å nære deres  sekulære arabiske islamisters vrede mot staten Israel og dermed mot Kabylia.

Ferhat Mehenni advarte på ny mot fristelser om folkemord av regimet i Algerie. Kabylene minner om vilje til å forsvare seg, men også fare for radikalisering av en kamp som er edel og fredelig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 24/05/2010 by in Kolonialism, Politikk and tagged , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,822 other followers

Blog Stats

  • 120,642 hits
%d bloggers like this: