Kabylia

Everything about Kabylia

Svar til Lars-Kåre Legernes

Denne artikkel et et svar til Lars-Kåre Legerneshttp://e24.no

Denne artikkelen belyser mangelen på norske selskaper i Algerie, som ifølge forfatteren vår, vil investere  286,000,000,000 dollar.
Kanskje for forretningsmenn, er “business business”, men for folket og opposisjonen, er friheten verdt mer enn alle verdens milliarder. Å hevde at det er i perioder med uro at vi gjør de beste forretninger, er litt dristig. Blodet til uskyldige og tårene til de drepte barns mødre, er den moralske prisen for den skitne virksomheten.
Den andre setningen som ikke samsvarer med virkeligheten, er det faktum at alle selskaper i verden banker på porten til Algerie for å få sine kontrakter. Vi har levd i nesten 20 år med usikkerhet og terrorisme som angriper utlendinger, spesielt vestlige. Dette er fortsatt dagens realitet. Man etablerer seg ikke i et land uten et minimum av stabilitet og sikkerhet, eller en pålitelig stat. I 2006 ble det vedtatt en lov om å åpne olje til utenlandske investeringer. Året etter ble den loven opphevet . Mange hadde naivt trodd på Algerie og investert. De gikk konkurs.

Amerikanerne har vært implantert siden sekstitallet. Av den enkle grunn at de er leverandører av de beste verktøyene for oljeindustrien (plattformer, diamant borekroner, boring, rør, rørledninger, lastebiler Kenworth …). De har alliert kvalitet og pris som slår ut alle konkurrenter.
Der forfatteren av artikkelen har rett, er at for et utenlandsk selskap som etablerer seg i Algerie, må en algerisk mann (alltid en militær) ha en eierandel på 51% uten å satse en eneste dollar. Med andre ord, er denne algerier nødvendig? En eier som skal ha majoritet andel uten å investere en eneste dollar, er ikke det svindel eller korrupsjon?
Det er ikke på grunn av kjeltringer av alle slag som kommer til å sanke noen subsidier i Algerie at bør norske bedrifter i sin tur skal bli slik som dem.

Norge har godt etablerte lover, regler og verdier som hindrer dem i å bli umoralske.

Politisk er Algerie et militært diktatur som vil falle i år eller neste år. Det ville være farlig for norske bedrifter å dra dit. Islamistene, utenfor Kabylia, er i flertall. Kabylia er nær løsrivelse.
Alle indikatorene (økonomiske, politiske og kulturelle) er røde.
Den blinde optimisme av denne artikkelen er matchet bare av forvirring og kaos som allerede har slått seg ned i Algerie i svært lang tid. Algerie er ikke en kake. Det er en dødelig gift!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 18/02/2011 by in Economy, Freedom of speech, Kolonialism and tagged , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,822 other followers

Blog Stats

  • 120,609 hits
%d bloggers like this: