Kabylia

Everything about Kabylia

Libya: Hva gjør den siviliserte verden?

Jeg er med det libyske folk, den berbiske,  av hele mitt hjerte. Dette folket som er i ferd med å lide martyrdøden i hendene på en gal mann som lider av stormannsgalskap. Hvor er retten  til å gripe inn, som ble brukt overfor Saddam Hussein? Hvor er de forente nasjoner, som man vifter med hele tiden når det gjelder Palestinere? Hvor  er  det patetiske” fri verden”,  forsvarer av undertrykte folk? Historien vil huske all feigheten i vest og den antatte frie verden i møtet med brutaliteten av en psykopat som i 40 år ødela sitt land og sitt folk , og nå bruker tunge våpen og jagerfly solgt av Frankrike for å gi nådestøtet til sitt folk. Skam på dere, patetiske skrytemaker!

11 comments on “Libya: Hva gjør den siviliserte verden?

 1. viewpointofview
  24/02/2011

  Det eneste landet som kunne tenkes å gripe inn i Libya har byttet president med en som er mye mindre interessert i å intervenere internasjonalt. EU viste under krigene i Jugoslavia at de ikke er i stand til å gjøre noe. Kina kan tenkes å gripe inn, dersom de hadde brydd seg om menneskerettigheter. Det kan tenkes de bryr seg om oljeleveransene fra Libya.

 2. Sophonisbe
  12/03/2011

  Kadhafi truer med å røpe en hemmelighet om Sarkozy .Er det noen sannhet i disse truslene, eller er det ren kadhafisk desinformasjon ?

  Husk at Gaulliste partiet, Sosialist parti, Kommunist parti og til og med Det National Front partiet har fått penger fra Omar Bango. En enkel Gabonese stammehøvding som passerte stafettpinnen til sønnen sin etter 42 år på tronen.

 3. Tor Fagerhaug
  12/03/2011

  Det kan jo hende at vesten (USA) har innsett den katastrofen de har forårsaket i Irak. Kanskje det er derfor de nøler

  • kabylia
   12/03/2011

   Da det var folkmordet i Rwanda, media trakk frem vietnam erfaringen som en grunn til ikke blander seg. 20 år senere , ble det en intervensjon i Irak. For en måned siden, var Obama mer bestemt i at Mubarek skulle vekk!
   Tenke deg litt om det var palestiner som ble drept….

 4. Tor Fagerhaug
  12/03/2011

  Du har et godt poeng. Vesten kan være dobbeltmoralsk. Ikke glem at vesten ikke er bare USA. USA styres av kleptokrater hvor lønnsomheten er deres gud. Europa er litt bedre da vi tross alt har noe som heter kultur.
  Naomi Klein har karakterisert systemet i USA som økonomfascistisk, og jeg tror ikke hun tar så mye feil der

  • kabylia
   12/03/2011

   Jeg tror ikke amerikanerne var bak nazistene, folkemordet i Rwanda, ethnocide av Berber folket og stiftelse av den “arabiske verden”.

 5. Tor Fagerhaug
  12/03/2011

  Nei selvfølgelig var de ikke det. Jeg tenkte mer på den moderne historien hvor desverre USA har blandet seg inn i konflikter som i ettertid har vist seg som katastrofale. Ingen vinnere bare tapere. Jeg ser ditt poeng med den arabiske ekspansjonen og er veldig enig med deg når det gjelder islams ekspansjon og at alle land som ble innvadert tapte. Spørsmålet er hvordan ta sin indentitet tilbake og svekke islam såpass at den arabiske påvirkningen forsvinner? Er det med våpen eller kan islam svekkes kulturelt ved at menneskene våkner opp og bare forkaster (unnskyld utrykket) svineriet?

  • kabylia
   12/03/2011

   Hvis Europa ikke hjelper det “svineriet”, er det nok med noen få ord og noen gode latter. Dessverre, har Europa for store interesser i å holde sine tidligere kolonier under sin dominense. Du brukte kleptokratie om USA…Vi, Kabyler, sier neo-kolonialisme om Europa.
   Du snakker om arabisk ekspensjon. Du bør vite at vi har mistet vår frihet kun for den barbariske Frankrike. Det var hverken Romerne, Vandalene, Araberne eller Tyrkerne som overvant oss.
   Det var Frankrike som overvant oss og ga oss til sine arabiske venner.
   Jeg anbefaler deg å lese den siste boken til Ferhat Mehenni ““Identitetens tidsalder: slutten på de post-koloniale statene”. https://kabylia.wordpress.com/2011/01/02/lci-radio-president-ferhat-mehenni-invitert-av-vincent-hervouet/

 6. Tor Fagerhaug
  13/03/2011

  Det er så mye jeg ikke vet. Takk for at du deler det med meg

 7. kabylia
  13/03/2011

  Kabylia har eksistert i over tre tusen år før det kom Algerie i denne verden.

  Den nakne sannheten er at Algerie var opprinnelig en kolonial skapelse. Denne skapelsen fikk navnet Algerie siden 14 oktober 1839 mens Kabylia forble uavhengig. Den koloniale Algerie og uavhengig Kabylia eksisterte side om side, uavhengig av hverandre i over 17 år! Kabylia ble militært angrepet av koloniale Algerie (fransk eiendom) 24 juni 1857.Kabylia motstand ble ledet av en kvinne , Fatma n’soumer, i 14 år. I august 1871 ble Kabylia annektert av det koloniale Algerie…historien forsetter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 23/02/2011 by in Kolonialism, Politikk, Ytringsfrihet and tagged , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,825 other followers

Blog Stats

 • 119,081 hits
%d bloggers like this: