Kabylia

Everything about Kabylia

Islam, den dummeste religionen

Jeg er villig til å akseptere at noen innbiller seg et liv etter døden, eller at man tror på “åndenes krefter” (for å sitere min bestemor) eller bare at man tilslutter seg en moral redusert til de “ti bud “. Det er også velgjørende for mange av oss.

Men å tro på at hvilken som helst gud fra en religion som hvem som helst kan utforme i løpet av en dag, vil sende deg til helvete fordi du spiser en skive skinke eller du ikke bøyer deg ned fem ganger om dagen, løfter rumpa opp i været og slår  hodet på gulvet, eller fordi du ikke bruker en presenning på hodet ditt, er hinsides all fatteevne. Dette er ikke religion! Det er ren overtro! Det er der universelle verdier viser sine begrensninger. Faktisk, å “praktisere” en dum religion vil være tillatt så lenge det kalles en religion. Hvis min Gud sier til meg at jeg skal gå naken i gatene eller halshugge løshunder, hvem kommer til å forby meg det?

Og om jeg foretar sammenligninger, er jeg enig med Michel Houllebeq at den ” dummeste religionen er udiskutabelt  Islam“. Jeg har ikke sett noen annen tro med så mange dumme og ubegrunnede forbud. Bare det faktum å tenke på at man skal gå til helvete hvis han/hun spiser kjøtt av dyr som ikke har blitt slaktet av en imam skrikende  “Allah Akbar”, er en sjelden dumhet.

Så, uten å gjenopplive gammel krangel mellom troende og vantro, må vi fortsatt gi oss til det åpenbare: Islam, med alle sine mengder med tull som finnes i Koranen og Hadith, har ingen plass i den siviliserte verden fordi den er en fornærmelse mot intelligensen, til og med til metafysikken.

3 comments on “Islam, den dummeste religionen

 1. Hummer & kanari
  25/09/2011

  Enig med deg. Religion er først og fremst skapt for å få makt, makt over andre. Hvis du ikke gjør som vi sier skjer det eller det. Det er trist at denne type overtro har så stor makt over samfunnet også i vår tid, at man tillater særregler og respekterer urett og undertrykkelse fordi det pågår i en religions navn. Hvor er fornuften? Hvorfor er gradering av mennesker plutselig greit, fordi det står i en gammel bok?

 2. Archibald Tuttle
  30/09/2011

  Så enkelt kan det faktisk sies – Sannheten om Islam. Håper at de som blir provosert av dette tar seg tid til å undersøke saken selv.
  Det finnes ingen annen “religion” som er så lett å avsløre som Islam.
  Oppfunnet av èn mann – for ên mann – for å lure og lokke flere menn…
  Faktisk er Islam, som mange vet, mer en fascistisk politisk ideologi enn en religion.

 3. Astrrw
  22/02/2013

  Helt enig den som gar skrevet dette her vet ingenting om islam

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 25/09/2011 by in Islam, Religion, Ytringsfrihet and tagged , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,825 other followers

Blog Stats

 • 119,081 hits
%d bloggers like this: