Kabylia

Everything about Kabylia

Det er to måter å leve sin kulturelle identitet på

I en artikkel som ledsaget en spørreundersøkelse, spurte VG noen utvalgte mennesker om tilværelsen som innvandrer i Norge. Jeg foretrekker den som er nærmest virkeligheten, det vil si en muslim som ikke tilslører sin mening slik de pleier å gjøre når  nordmenn er tilstede

“Jeg synes det er flott med mange mennesker med forskjellig bakgrunn. Jeg synes også innvandrere er varmere og mer inkluderende enn nordmenn. Selv om jeg ikke møter noen fordommer blant nordmenn, omgås jeg bare med andre innvandrere, sier Rasid.”

I debatten om et multikulturelt Norge, er alle innvandrere satt i samme bås, som muslimer. For Venstresidens propaganda, finnes det ikke noen annen måte å integrere seg på enn å tilhøre et fellesskap, helst det muslimske fellesskap.
Jeg vil ikke tilhøre et fellesskap, selv om det er kulturelt. Jeg er en Kabylsk marginal, en underfundig Kabyle, en Kabyle som ikke liker store fellesskap. Jeg er en Kabylsk anarkist, ikke en kommunautarist. Har jeg ikke lov å være det?

Det er to måter å leve sin kulturelle identitet på: Den ene er fredelig, rolig, og selvstendig på en naturlig måte. Den andre er som en saueflokk; avhengig, opplevd som en festning under beleiring. Den første gjør Kabylske borgere. Den andre måten gjør de som må tilhøre fellesskapet. Jeg liker den første måten, og jeg flykter fra den andre.
Jeg unngår ikke Kabyler, snarere tvert imot. Jeg omgås den eneste jeg vet om i Oslo og jeg møter mange når jeg er i Frankrike. I Frankrike, møter jeg kabyler under konserter, politiske møter … Jeg er stolt av dem. For øyeblikket, distanserer Kabyler seg fra  arabisk-islamske instinkt saueflokk mentalitet og oppfører seg som frie individer som  bevisst  (eller ikke er) er med i den Kabylske kampen. De er ikke broderfellesskaplig og ønsker ikke å bli anerkjent som en flokk med talspersoner, religiøse ledere eller kulturelle ledere. Kabylene oppfører seg mer som italienere, grekere, irer, russere og latinamerikanere. Disse neo-borgere er solidariske med sine opprinnelige folk, lever fredelig deres kultur uten å motsette den mot kulturen til vertssamfunnet, snakker fremdeles deres språk, underviser det i private skoler og tenker ikke at deres  kulturelle verdier er overlegen de til vertssamfunnet. De fleste Kabyler tenker slik og vil leve sitt liv hver for seg , uten den vanvittige inkvisisjon som kjennetegner de arabisk-islamske flokker.
Den Kabylske er stolt og tenker at hun/han er like  alle andre mennesker. Man får aldri se et Kabylsk “fellesskap” organisere en anti-rasistisk demonstrasjon. Den Kabylske utelukker muligheter at man viser seg rasistisk mot ham og vil aldri akseptere offerstatusen, slik som den rollen arabisk-muslimer elsker å ha. Den Kabylske har ingenting å bevise, ingenting å rettferdiggjøre, ingenting å påtvinge til sitt vertssamfunn, og har ingenting å få anerkjennelse for av den “andre”. Hun/han er også allerede den “andre”. Den “andre”,er  hans/hennes bror, venn som kan være dum, bra, eller smålig. Den Kabylske godtar alle karakterer og alle defekter av sitt vertssamfunn. Hun/han godtar det slik det er fordi han/hun vet at ethvert samfunn er hva det er. Er ikke det de allerede har gjort i 15 århundrer? Det algeriske islamske arabiske samfunn er hva det er. Den Kabylske har akseptert den arabisk-islamske tilstedeværelse i Tamazgha * i århundrer. Kabyler klager over at dagens arabisk-islamske Algerie åpent vil feie alle spor av kabyliteten selv i Kabylia.

* Tamazgha er nord-Afrika på berber språket.

One comment on “Det er to måter å leve sin kulturelle identitet på

  1. kabylia
    26/05/2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 23/03/2012 by in Kultur, Ytringsfrihet and tagged , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,825 other followers

Blog Stats

  • 119,081 hits
%d bloggers like this: