Kabylia

Everything about Kabylia

I Azawad er det ingen plass for islamisme

Den strategiske byen Kidal, nordøst i Azawad landet  falt i hendene til den nasjonale bevegelsen for frigjøring av Azawad (MNLA).
MNLA som kjemper for Azawad uavhengighet, for  å bygge “en demokratisk og sekulær stat” kontrollerer nå med byene Kidal, Aguelhok, Tessalit og Tinzawaten,   nesten hele det nordøstlige Mali,  mens den maliske hæren er begrenset til byene Timbuktu og Gao (nordvest).
Militærjuntaen som har hatt makten siden kuppet som styrtet  presidenten Amadou Toumani Touré (ATT sier) den 22. mars, kaller nå “på internasjonal hjelp”.I Tessalit, har borgere fordømt “den åpenbare desinformasjon som  formidles av korrespondenten til Agence France Press (AFP), som snakker om islamistiske krigere fra Ansar Eddine sammen MNLA i Kidal offensiven.” Dette ryktet om islamister i Aswad er spredt av Mali, Algerie og Frankrike, for å forsvare sin innblanding i denne krigen mellom berber tuaregene og den maliske, kolonialstaten. Frankrike har for en billig penge fått tilgang til utvinning av uranium i dette konfliktområdet. Med en seier for tuaregene, risikerer Frankrike å miste kontrollen over uranium-utvinningen, og til og med den arabo muslimske verden de har skapt i Nord-Afrika.Den nasjonale bevegelsen for frigjøring av Azawad (MNLA), sier de vil fortsette offensiven mot to andre regionale hovedsteder i Azawad for å jage den maliske regjeringen og dens hær.
Paris, 30 mars 2012For MNLA
Mossa Ag Attaher
Kommunikasjon  ansvarlig
I Azawad, er det ingen plass for islamisme, sier talsmann for Tuareg  folket.


Dans l’Azawad, il n’y a pas de place pour des… by Tamazgha_Paris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 30/03/2012 by in Kolonialism, Politikk, Ytringsfrihet and tagged , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,825 other followers

Blog Stats

  • 119,081 hits
%d bloggers like this: