Kabylia

Everything about Kabylia

Kabylia tilstede i feiringen av 65 år jubileum av staten Israel

Som en del av feiringen av 65 årsdagen for uavhengighet av staten Israel, organiserte Federation  mosaiske trossamfunn i Quebec en stor marsj i Montreal forsterket av en stor kunstnerisk samling hvor det deltok mange borgere av ulik opprinnelse inkludert medlemmer av Kabyle samfunnet i Quebec med MM. Itim Mourad, koordinator for MAK-Nord-Amerika, og Rachid Bandou innflytelsesrike medlemmet av samfunnet.

Kabyle deltakerne, var gjennom hele marsjen, hyllet av mange sefardiske borgere som verdsatt deres mot til å delta i denne store begivenhet å feire fødselen av Israel. De to  Kabyle representanter  benyttet anledningen til å svare på mange spørsmål fra demonstranter om Kabylene og Kabylia.

På kvelden arrangerte medlemmer av sefardiske jødiske samfunnet i Quebec felles middag. Foruten MM. Rachid og Mourad Itim Bandou, var også  fru Tassadit Ould-Hamouda som er leder for foreningen Tafsut, og Mr. Lyazid Laliam medlem av styret i Montreal Centre Amazigh.

“Vår deltakelse i denne begivenheten, sammen med andre kulturelle prosjekter som bygges mellom våre to samfunn, har tillatt oss å bygge sterke og broderlig relasjoner med den jødiske diasporaen i Nord-Amerika, som ambassadør for et mindretall mennesker med hvem Kabylia deler et stykke av sin historie, “sier Mr.Itim til Siwel.info  .
Siwel.info

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 08/05/2012 by in Kultur, Politikk, Ytringsfrihet and tagged , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,826 other followers

Blog Stats

  • 119,045 hits
%d bloggers like this: