Kabylia

Everything about Kabylia

Konfrontasjon mellom Tuareg opprørere og islamister i Nord-Mali

Den frie verden har ingen interesse  av at islamistene vinner dette slaget mellom MNLA tuareger (berbere), som kjemper for frihetsverdier, sekularisme og demokrati,  og islamske verdier som islamistene i al-Qaida og Ansardin sikter å innføre. Vi må melde fra om incest forholdet som Frankrike har med sine tidligere kolonier og den franske besettelse om å ønske å lage den Nord Afrika regionen til arabisk og muslimsk, fri for berbere.

Å  støtte opp om en tuareg Berber stat er å støtte opp om vestlige verdier.

Forkjempere for tuareg-opprørerne i den nasjonale bevegelsen for frigjøring av Azawad (MNLA) og den islamistiske gruppen Ansar Dine slåss natten fra torsdag 7 til fredag den 8 juni i nærheten av byen Kidal i Nord-Mali, ble det fortalt til AFP av innbyggerne.
– Dette er første gang at det ble rapportert en direkte konfrontasjon mellom disse gruppene i den aller nordligste regionen som i over to måneder har vært kontrollert av MNLA og spesielt Ansar Dine og dens allierte jihadist Al-Qaida i islamske Maghreb (AQIM ).

Diskusjoner om en fusjon mellom MNLA, opprinnelig sekulære og separatister, og Ansar Dine, som vil innføre  Sharia (islamsk lov) i hele Mali, har de siste dagene brutt sammen på grunn av spørsmålet om iverksettelse av sharia.

Den afrikanske union vil henvende seg til FN for få sin “støtte” for en mulig militær intervensjon i Nord-Mali, ble torsdag meldt fra Abidjan av FN-tjenestemenn, den afrikanske union og Vest-Afrikas økonomiske fellesskap (ECOWAS) torsdag i Abidjan.

www.la-croix.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 08/06/2012 by in Freedom of speech, Islam, Kolonialism and tagged , , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,822 other followers

Blog Stats

  • 120,642 hits
%d bloggers like this: