Kabylia

Everything about Kabylia

MNLA: Kjemper for en sekulær stat i Azawad

By: Anna Mahjar-Barducci*

Innledning

Den 6. april 2012, den nasjonale bevegelsen for frigjøring av Azawad (MNLA) ensidig trakk seg fra Mali og erklærte en uavhengig stat Azawad. Den MNLA er en sekulær Tuareg [1] bevegelse hvis mål er opprettelsen av en sekulær stat hvor rettighetene til alle etniske grupper i Azawad regionen (Tuareg, arabere, Songhoi, Peul, Bozo, maurerne, Mandinka) vil bli respektert. [2] Videre har bevegelsen erklært seg en partner av Vesten i krigen mot terrorisme.

Men til tross for sin sekulære og pro-vestlig karakter, umiddelbart etter løsrivelsen ble den MNLA  utsatt for en svertekampanje av internasjonale medier, som prøvde å male det som en islamistisk bevegelse. Kampanjen servert interesse til den maliske regjeringen og nabolandene, som ønsker å undergrave den MNLA kamp for å unngå en anerkjennelse av staten Azawad, hvis territorium er større enn Frankrikes og omfatter omlag 60% av Malis territorium.

Mangelen på økonomisk og politisk støtte av det internasjonale samfunnet førte MNLA ledere til å undertegne en intensjonsavtale (MOU) med den islamistiske gruppen Ansar al-Din. Imidlertid ble avtalen ikke sluttført, på grunn av uenighet om status av sharia lov i delstaten Azawad. Med henvisning til mangel på vestlig støtte, sa en MNLA medlem: “[Det internasjonale samfunnet] er mer tilbøyelig til å fremme fundamentalister … enn å støtte de demokratiske og sekulære krefter MNLA – og [dermed] risikoer som fordømmer et helt folk til en islamistisk helvete. “[3]

Les hele artikkelen på nettstedet Memri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 28/06/2012 by in Freedom of speech, Islam, Kolonialism and tagged , , , , , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,822 other followers

Blog Stats

  • 120,642 hits
%d bloggers like this: