Kabylia

Everything about Kabylia

Syriske kurdere hevder deres selvstyre

Dominert i flere tiår av den tyranniske regimet til Assad familien, de kurdiske syrere, sterkt knyttet til sine tradisjoner, krever autonomi for sin region, som ligger nord i landet, uansett fremtidige ledere som vil tarøret . De vil for enhver pris å bevare sin kultur og sitt språk. De kontrollerer hele regionen med våpen. Deres territorium er helt “ren”. Den syriske hæren har trukket seg fra dette området siden begynnelsen av juli i fjor. Opprørerne har lov å passere gjennom dette området kun en gang avvæpnet. De ønsker ikke å gå glipp av denne historiske muligheten til å hevde sine rettigheter tråkket ned av arabo-muslimer i århundrer.

Kurdisk flagger er synlig i hele i denne regionen nord i Syria, som et tegn på seier. Kurdere i dette landet  ser ikke den forventede fallet av regimet Bashar al-Assadsom  en seier.

 

Ved å hevde sin uavhengighet, ønsker de å avverge en overtakelse av islamister. En mulighet de ikke kan overse. Tilfellet med Tunisia, Egypt og Marokko som har opplevd lignende situasjoner, hvor islamister har fått tilgang til makten i nyvalg er de mest inspirerende eksempler. Kurderne, som har sterkt bidratt til den væpnede kampen er mer bestemt enn noensinne til å vinne sin sak. En gigantisk skritt er allerede oppnådd.

 

Deres språk er allerede undervist i skolen. Språket vil være det offisielle språket i administrasjonen fra neste måned. Arabisk, som ble pålagt dem, regnes som et fremmed språk. Den kurdiske demokratiske partiet tar seg av alle ordninger på plass for å bygge sterke institusjoner som vil støtte det daglige livet til det kurdiske folket. Partiet kaster ikke bort tiden. Leksene  er blitt gjort . De passet seg ikke å falle i fellen av arabo-islamsk fundamentalisme. Etableringen av et system for styring autonomi basert på demokrati og sekularisme pågår.

 

Alle vilkårene er tilsynelatende oppfylt, herunder internasjonal støtte. Proklamering av  sin selvstyre har ikke ført til reaksjoner fra det internasjonale samfunnet. Ingen land har motsett seg dette prosjektet. Andre makter, regionale og vestlige, er for tiden opptatt med å finne løsningen på problemet med Syria globalt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 01/09/2012 by in Historie, Kolonialism and tagged , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,826 other followers

Blog Stats

  • 119,045 hits
%d bloggers like this: