Kabylia

Everything about Kabylia

Tripoli: rettighetene til Imazighene er diskutert i den Libyske nasjonalkongressen

Imazighene i Libya har et imponerende våpenlager i fjellet Neffoussa.

Men for å få en anerkjennelse av sitt språk og sin identitet i den libyske grunnlov,  bruker de siviliserte metoder og svært avant-gardist!
For å få en nasjonal konsensus rundt kravet offissielisering av Tamazight, organiserer de et reelt politisk show i anledningen av Amazigh nyttår. For å diskutere denne saken, inviterte de innflytelsesrike mennesker i det libyske politiske miljøet , utenlandske diplomater, Amazigh aktivister fra forskjellige land  av Tamazgha …
De har mye å lære oss  disse imazighene fra  Libya!

Den Kabylske delegasjonen. Kamira Nait Sid og Yasmina Oubouzar

Den Kabylske delegasjonen. Kamira Nait Sid og Yasmina Oubouzar

Under det  Internasjonale Forumet for Amazigh  konstitusjonelle rettigheter i Libya, har Imazighene overlevert et klart budskap til de nye libyske myndigheter.

De informert den libyske National Congress at “det var siste gang de diskuterte den konstitusjonelle retten  av Tamazight”, “de krever betydelige  ressurser for å beskytte og fremme språk, kultur og Amazigh identitet i Libya” og at “dersom grunnloven ikke godkjenner Tamazight, erkjenner de verken grunnloven eller de libyske myndigheter.

“Imazighene i Libya har  også  hevdet at de var “viktig til en global anerkjennelse av rettighetene til de Imazighene i Libya, men i  tilfelle av avvisning av offisiell anerkjennelse, skal de gå til  et system av bred autonomi eller føderalisme for Amazigh regioner »

Blant libyske tjenestemenn som deltok i forumet, var  president av Libyas nasjonalforsamling  Mohamed Magarief , der deltok også kulturministeren til de libyske overgangs myndighetene, Mohammed Habib al-Amin, som ga sterk støtte til offisiellisering av Tamazight (språk, kultur og identitet) . Det var også flere medlemmer av den libyske nasjonale Kongressen som kom  for å støtte  prosjektet  med sin tilstedeværelse. I tillegg var det diplomatiske representanter fra flere land, men som ikke tok til orde. Vi må nevne at på den dagen  til den internasjonale konferansen om rettighetene til imazighene, har den italienske konsulen i Benghazi unnsluppet et attentat  som ikke forårsaket noen skade  fordi bilen til konsulen  var et pansret kjøretøy.

Forumet samlet en høy konsentrasjon av Amazigh bevegelser inkludert Tuareg,  Kabyle  og imazighene fra Tunisia.

En amazigh (Tunisia) kvinne som taler

En amazigh kvinne som taler

MNLA  Tuaregene kunne ikke være til stede på dette møtet på grunn av den svært vanskelige situasjonen i Azawad . Flere andre Tuareg representanter deltok på møtet, som Tuareg fra Niger og Libya som uttrykte behovet for full anerkjennelse av Amazigh dimensjonen. Det var også tilstedet en amazigh delegasjon fra Egypr  som var fullstendig arabesert og en kurdisk delegasjon .

Kabylia var representert ved Kamira Nait-Sid, Vice President av den World Amazigh Congress (CMA) for Algerie og Yasmina Oubouzar, talsmann for Bevegelsen for autodetermination  i Kabylia (MAK). Sistnevnte sa i sin tale at man “kan ikke bygge  det sanne fra det falske” og at “fornektelsen av Amazighitenten   til Nord-Afrika vil nødvendigvis føre til spenninger mellom stater og Amazigh folket hvis statene fortsetter med fornektelsen  av identiteten. “Hun sa “Dette er hva Gaddafi hadde ønsket å oppnå i Libya, men til tross for hans militærstyrke, endte han opp med å falle.” Hun henvendte seg til de libyske myndigheter og sa til dem, “Hvis de virkelig ønsker å styre i folkelig legitimitet, må de nye libyske myndigheter ta hensyn til den umistelige dimensjonen av Amazigh identitet  som bare kan garantere for sann stabilitet i det nye Libya “.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 14/01/2013 by in Freedom of speech, Historie, Kolonialism, Kultur, Politikk and tagged , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,822 other followers

Blog Stats

  • 120,642 hits
%d bloggers like this: