Kabylia

Everything about Kabylia

Den algeriske regjeringen står bak gisselkrisen i Ain Amenas (Professor Jeremy Keenan)

Professor ved the University of London, Jeremy Keenan, sier til BBC at gisseltakingen  er utvilsomt en “inside job”, med medvirkning av den algeriske regjeringen fordi olje-og gass områdene i  Algerie er de meste sikrede i verden, til det punktet at under og etter borgerkrigen på 90-tallet, har aldri islamistene vært i stand til å nå dem.

306327_4706970905362_273789613_n

Kunngjøringen av dette enorme gisseldrama i Algerie ble gjort med en slapp uttalelse lagt ut på internet sider til “jihadister”, og  hevder arrestasjonen av 41 utenlandske gisler fra syv forskjellige nasjonaliteter, inkludert syv amerikanere.

“Stillheten” i Alger etter den franske militære intervensjon, har overrasket alle politiske kommentatorer i verden, og påpeker at det er den franske utenriksministeren, Laurent Fabius selv, som kunngjorde  grønt lys til å fly over Algerie territorium, og hvordan president François Hollande kommenterte “den tilsynelatende konvergens” mellom de to land om Mali, mens Algeries president Abdelaziz Bouteflika som mottok ham i desember, har ikke sagt et ord.

Denne stillheten reflekterer, utover autismen til det algeriske regimet, uviljen mot en internasjonal intervensjon. Algerie har de siste årene alltid  temperert for å unngå et kraftig engasjement mot terroristgrupper til stede i sin bakgård, mens problemet med terrorisme som er eksportert i Sahel er  opprinnelig rent Algirsk.

http://www.siwel.info/Le-pouvoir-algerien-est-derriere-la-prise-d-otages-a-In-Amenas-Pr-Jeremy-Keenan_a4486.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 16/01/2013 by in Islam, Kolonialism, Ytringsfrihet and tagged , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,828 other followers

Blog Stats

  • 119,013 hits
%d bloggers like this: