Kabylia

Everything about Kabylia

In Amenas gissel-taking, krig i Mali og støtte til Azawad

Oversettelse av en kommentar gjort av lederen ,Bouaziz Ait Chebib, for den Kabylske frigjøring bevegelsen  om den  militære intervensjonen  av den franske neo-koloniale staten i Sahel.

hollande-boutef-efcb3

Frankrikes intervensjon i Mali for  såkalt å stoppe terroristgrupper, har blitt gjennomført kun for å beskytte bestemte økonomiske interesser. Islamisme og terrorisme har blomstret  i over ti år takket være det maliske regimet. Et regime som Frankrike alltid har støttet på bekostning av tuareger som nettopp er konfrontert til  islamisme som bekjemper sin kultur og identitet  uforenlig med de   diskriminerende og retrograd verdier de prøver å pålegge  dem under dekke av religion. Denne intervensjonen er drevet kun av Frankrikes ønske om  å holde grepet på territoriet, som de anser som sitt private jaktområde, for så å vilt utnytte sine  rikdommer slik Areva allerede gjør hos  Tuaregene i Niger. Frankrike, under sin  maske  av menneskerettighets land, forblir mer enn noensinne en kolonimakt.

408565_329854220463629_1550844088_n

Narko-terroristgrupper som i mange år har vært aktive  i Sahel, har aldri forårsaket noen reaksjon, enda mindre et  inngrep av Frankrike eller andre vestlige makter, til tross for nødskrik  av Tuareg folket som er truet av utslettelse av to sammensveisede styrker  til Mali som har vært praktisert siden 1963 en ekte etnisk rensing og islamister av alle kanter kontrollert av land fiendtlig innstilt til Amazigh i regionen. Den politiske og sikkerhetsmessige krisen i eks Nord-Mali er kynisk utnyttet av Frankrike som en mulighet for å returnere fysisk til Afrika og sikre dens dominans over den enorme rikdommen i Sahel på bekostning av folkene i regionen. Hvordan  forklare at “arabiske revolusjoner” eksplisitt islamister både i Egypt , i Tunisia og i Syria har blitt begunstiget og selv fått støtte fra Vesten? Man kjemper ikke mot islamisme i regionen for å støtte den i en annen region.

For å  ha ensidig besluttet å gripe inn militært, kan Frankrike stole på støtte kun av dens vedheng, Algerie, som offisielt er motstander av intervensjonen, men samtidig tillater Frankrike å fly over luftrommet sitt for å bombe “terrorister” i Mali og dette i brudd, i tillegg, med den  algeriske loven som fastsetter en periode på 21 dager før en eventuell anmodning om overflyging av styrkene til et fremmed land. Det offisielle Algerie bryter sine egne lover på grunn av dens sanne autoritet, sannsynligvis i sammenheng med en politisk støtte fra Frankrike til de forestående valgene av regimet. Den siste aktiverer faktisk å fornye mandatet gitt av  kolonial Frankrike  til Oujda gjengen og dets  grensehær i 1962 for å nøytralisere frigjøring fra kolonialisme og frigjøringskampen på bekostning av det Kabylske folket. Kabylia, tro til sine verdier slik som frihet, har betalt en høy pris på en knallhard krig i syv år.

Det spektakulære gisseldrama i gassområdet av Amenas forvirrer  alle seriøse observatører. Islamistiske terrorister har klart å investere en base ultra beskyttet med et dusin tungt bevæpnede kjøretøy, mens sivilbefolkningen blir overvåket for enhver bevegelse. Et strategisk område av en slik betydning kan ikke bli okkupert uten medvirkning. Mistenkt for å flørte  med islamisme, ble det offisielle Algerie plutselig fiendtlig innstilt til eventuelle forhandlinger med terroristene for faktisk å forsøke å forbedre sitt image, skjemmet av  sin politikk som ga  amnesti for terrorister som er nå fortsatt merkelig nok omplassert der systemet er bekjempet.

Okkupasjonen av In Amenas basen, inkonsekvenser i påstander fra algeriske tjenestemenn, blant annet, identiteten angriperne, betegner forvirring og anarki som hersker på toppen av staten med en president som alltid er fraværende når landet er i alvorlige hendelser.

Olje og gass anlegg i sørlige Algerie er det som kalles “nyttig Algerie .” De er strategiske områder  utilgjengelige og ultra-bevoktet. Plutselig blir en av dem, og en viktig, en frisone som tillater en gruppe terrorister ikke bare å nærme seg (noe som i seg selv er en prestasjon), men rett og slett okkupere det. Handlinger i denne størrelsesorden kan ikke gjennomføres  uten medvirkning fra de høyeste toppene i staten. Uten tvil en nådeløs krig  foregår mellom klaner , en krig som Bouteflikas taushet bare bekrefter.

Uansett makt innsatsen  som spilles  mellom de ulike klanene, hadde forvaltningen av denne uheldige gisseltaking et dramatisk utfall som resulterte i ofringen av dusinvis av gisler. Landsdelsutvalget for MAK (Kabylsk frigjøring bevegelsen) bøyer seg  til minne om utenlandske gisler og algeriske arbeidere i Amenas dobbelt myrdet av islamister og de algeriske hemmelige tjenester.

Amenas terrorister, i motsetning til de som under en bred nasjonal forsoning, som kommer seg bra ut med en angrende  status, er alle døde. Deres leder, uhåndgripelige Mokhtar Belmokhtar, en kjent fiende av MNLA er umulig å finne, og dette sannsynligvis til behovene av noen andre operasjoner som rettferdiggjør denne krigen utkjempes i utseende til “terrorisme” når det i realiteten målet er å gjenopprette den territorielle integriteten til Mali og beholder marionettregjering i Bamako på bekostning av Tuaregene som deres modige kamp for sin tilværelse, har blitt ødelagt av vedhengene til AQIM:  Mujao og Ansar Dine.  Disse to terroristgruppene et blitt mottatt flere ganger i Alger … som seriøse samtalepartnere.

På den annen side, Det offisielle Frankrike, hvis posisjon konvergerer med  Algerie om tuareg problemet , sikret gjennom sin president, innenriksministeren og utenriksministeren, det diplomatiske “protektorat”  til Algerie, til tross for en åpenbar  feil allment fordømt av andre ambassader.

Landsdelsutvalget for MAK gjentar det Kabylske folket sin støtte til Azawad. Ingen løsning er mulig i nordlige eks-Mali, uten involvering av MNLA åpen og effektiv for  å løse denne krisen. Kampen mot terrorisme må ikke brukes som en begrunnelse for å hindre tilgang for Azawad folket til selvbestemmelse som  fortsatt er den ultimate løsningen til en endelig løsning på Tuareg problemet i Mali.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 27/01/2013 by in Historie, Kolonialism, Politikk, Religion, Ytringsfrihet and tagged , , , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,826 other followers

Blog Stats

  • 119,045 hits
%d bloggers like this: