Kabylia

Everything about Kabylia

Vinneren av Nobels fredspris…..

I et interessant bidrag, undrer seg Barbara Spinelli om europeiske etteraping av  amerikanere, sterile etteraping i forhold til effektiviteten av tilnærmingen av China vis-à-vis Afrika. Vi lytter:

2801-presseurop-schrank

“Vinneren av Nobels fredspris, er Europa vært  i krig for nesten femten år – fra Balkan til Libya, via Afghanistan og nå i Sahel. Den  intervensjonisme  ennå preget av fravær av langsiktig visjon.Det er nå nesten14 år at europeerne deltar jevnlig i væpnet intervensjoner. Krig – ofte blodig sjelden vellykket – aldri kalt ved sitt navn. Den går fra maskert: Den  vil stabilisere konkurs landet , for å demokratisere og, viktigst, være rask og billig. Den som  begynte 11. januar i Mali ledet av Frankrikes François Hollande,  med magre støtte fra afrikanske soldater og godkjenning – med tilbakevirkende kraft – fra sine europeiske allierte. (…) Intervensjonen blir en vane for europeer, kopierte til USA. (…) For hvem som  sammenligner vår visjon med andre land. Den som  undersøker kinesisk politikk i Afrika, hvis frivillig og så forskjellig fra vår: den fokuserer på investeringer når våre fokuserer på den militære aspektet. (…) Den forverrede situasjonen i Mali kunne var unngått hvis europeerne hadde studert landet: Sett for noen  år siden som et fyrtårn av demokrati,  falt Mali  i fattigdom, vekker opp problemene med kunstige koloniale grenser. (…) Det er en fiasko for Europa og Vesten. I mellomtiden ser Kina og gnir hendene. Den befester sin tilstedeværelse på kontinentet. I øyeblikket, er sin  intervensjon  bygge veier, ikke gå til krig. ”

http://www.courrierinternational.com/chronique/2013/01/28/l-europe-part-en-guerre-les-yeux-bandes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 11/02/2013 by in Freedom of speech, Kolonialism, Politikk and tagged , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,822 other followers

Blog Stats

  • 120,609 hits
%d bloggers like this: