Kabylia

Everything about Kabylia

Vest-Sahara: en dokumentar avslører slavesamfunnet

Det er denne kulturen som norske sosialister med viten , støtter med mange million kroner.
Alvorlige avsløringer av to australske filmskapere på praktiseringen av slaveri i  Vest-Sahara samfunnet.

Disse får støtt av norske sosialister

Disse får støtt av norske sosialister

Projeksjons rommet var fult av folk. Alle kom for å se dokumentaren Stolen (stjålet),av  to australske filmskaperne Violeta Ayala og Dan Fallshaw om slaveriet i de saharawiske flyktningleirene i Sør Algerie og Sahara territoriumet, i for eksempel Laayoune.

Dokumentaren ble sendt under høy spenning, siden den fordommer   Algerie og Marokko statene. Den  ene for å støtte en frigjøringsbevegelse, Polisario, som ikke ønsker å avskaffe slaveriet og den andre for likegyldighet vis-à-vis denne umenneskelige praksisen i området der den utøver sin myndighet.

I begynnelsen av dette eventyret som nesten kostet dem livet, besøkte filmskaperne  Tindouf leirene for å filme familiegjenforening sponset av FN mellom flyktninger og deres familier i de okkuperte områdene. Gjenforening som muliggjorde  tilsynegjøring  av en sannhet som er vanskelig å akseptere, ” det saharawiske samfunnet er et slave samfunn.”

Under filmingen av dokumentaren som førte dem  til Tindouf, Laayoune, Nouakchott, Rabat, Paris, New York og Sydney, har de to filmskaperne, til tross for trusler fra fra begge leiere nemlig  elementer av Polisario,  bevist  at “svarte saharawiske er slaver av arabiske eiere. ”

“Jeg trodde i kampen  til Polisario,” har understreket  i rapporten Fetim, en ung slave. “Til slutt viste det seg at den  ikke ønsker å avskaffe denne umenneskelige praksisen,” la hun til.

Historier, spesielt av  kvinnelige slaver, har understreket at de ble  solgt i Mauritania. Eierne har rett til liv og død over dem. “Det skjedde at våre eiere tar fra oss  våre barn når de selv  ikke har noen, eller som fremtidige slaver,” sa en av slavene som  forble i Laayoune.

Dokumentaren viste også at Polisario reagert sterkt mot dem som vitnet etter avgangen av de to filmskaperne.

Under filmvisningen,   dokumentarens premiere  i Sydney, gikk en av vitnene til projeksjon salen å benektet  hans egne ord. Ledsaget av flere elementer av Front Polisario, klarte hun ikke å motvirke filmskaperne til å distribuere sine produkter.

Under den siste runden av forhandlinger mellom Polisario og Marokko i USA, har Polisarios representant benektet eksistensen av denne praksisen “, men uten å overbevise,” sa en av filmskaperne.

De to filmskaperne har bevist  at denne praksisen finnes fortsatt særlig blant velstående familier. “Selv i flyktningleirene,  jobber slaver for andre som er ment å være av samme sosiale orden.”

“Jeg stoler ikke på Polisario,” sa en av slavene som reiste til  Mauritania hos  SOS Slaves for å bringe  ” til hele verden kjennskap om den umenneskelige praksisen av et slaveri samfunn der den dominerende bevegelse kjemper  for uavhengighet. ”

Sahara occidental

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 25/02/2013 by in Historie, Kolonialism, Kultur, Ytringsfrihet and tagged , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,828 other followers

Blog Stats

  • 119,013 hits
%d bloggers like this: