Kabylia

Everything about Kabylia

Vesten med Frankrike i spissen, er i ferd med å begå et folkemord

Reager til folkemord begått av den maliske hæren mot Tuareg sivile, med, selvfølgelig, tekniske, logistiske og politisk støtte  av Frankrike .
Ved å hjelpe den maliske hæren mot Tuareg berbere, erklærte Frankrike sin fiendtlighet til alle Berbere i verden, men også til alle kvinner og alle frie menn i verden. Uansett hvor de befinner seg, er disse tilkalte
Det er nå vi må reagere. Etter det, vil det være for sent.

Fellende rapport om forbrytelser begått av den maliske hæren, utstyrt, støttet og beskyttet av Frankrike. Bilde av den maliske hæren

Fellende rapport om forbrytelser begått av den maliske hæren, utstyrt, støttet og beskyttet av Frankrike. Bilde av den maliske hæren

Amnesty International i en ny rapport overvelder den maliske hæren anklaget for drapene i Nord-Mali mot ubevæpnet Tuareger og arabere . Behandling av krigsfanger er også stedfestet: maliske soldater anklaget for tortur eller vilkårlige drap.
Den maliske hæren ikke har kjempet for erobringen av de nordlige byene, men en gang der (med hjelp av Frankrike), avfyrte soldatene sine våpen på ubevæpnede sivile. De mest alvorlige fakta fordømt av Amnesty International: henrettelser, noen ganger av gamle, noen ganger i ryggen, for det meste tuareger og arabere, uten frykt for å bli holdt ansvarlig, “sier RFI. “

 

7 June 2013

Serious human rights abuses pervade in Mali five months after French intervention

 

Civilians are among dozens of people who have been tortured, killed and disappeared, including while in detention, since the launch of the French army’s intervention in the country five months ago, Amnesty International said in a new briefing published today.

The briefing Mali: Preliminary findings of a four-week mission. Serious human rights abuses, issued in the run-up to the deployment of a UN peacekeeping force in Mali next month, is the result of a research mission carried out in May and June in the country.

“The Malian security forces’ human rights record since January is, simply, appalling. They continue to violate human rights with apparently no fear of being held accountable,” said Gaëtan Mootoo, Amnesty International researcher and member of this research mission.

During the visit, Amnesty International documented dozens of cases of detainees being tortured or ill-treated after being arrested for having alleged links with armed groups. The organization also documented more than 20 cases of extrajudicial-executions or enforced disappearances.

Mohamed Lemine and Mohamed Tidjani were arrested by the Malian security forces on 28 January this year, the day the French and Malian armies entered the city of Timbuktu.

Their bodies were found a few days later and a relative told Amnesty International: “Both wore the same clothes and shoes they had on the day of their arrest, Mohamed Lemine had a white boubou [robe] and black pants while his friend was wearing a boubou. We preferred not to displace the bodies and recovered the tomb with sand.”

Amnesty International’s delegates were able to speak to more than 80 of the 200 detainees held in the capital Bamako, most of them charged with acts of terrorism and other offences.

Many of them said they were tortured or ill-treated and some were reportedly denied medical treatment. A number of them had marks and scars of burnings and cuts – including on their backs, chests and ears.

At least five detainees died in the facility in April 2013, most of them apparently as a result of the appalling conditions of detention and lack of medical care.

Akassane Ag Hanina was arrested in the city of Timbuktu and arrived at Bamako’s Maison centrale d’arrêt on 4 April 2013, where he died seven days later. Before his death, he told other detainees he had been beaten up by the military in Timbuktu.

One of Ag Hanina’s co-detainees told Amnesty International: “He told the prison guards that he was ill but never got any medical treatment. The night before he died, we asked for help, but no one came until the morning. When they arrived, he was dead.”

When Amnesty International visited the detention center, several child soldiers, some as young as 13 years old, were being held with adults.

The authorities in Mali recognized that some human rights violations had been committed and said a number of cases were being investigated, but so far no one has been brought to justice.

“Ensuring that all those responsible for human rights abuses face justice will not be an easy task but it’s the key to a lasting stabilization and rebirth of a country torn apart for more than 18 months,” said Mootoo.

The organization is also concerned that French military, as well as West African (AFISMA) troops –   including forces from Chad and Niger – handed over prisoners to the Malian authorities when they knew or should have known the detainees were at real risk of being tortured or ill-treated.

During the mission, Amnesty International’s delegates also collected testimonies of abductions and arbitrary killings committed by the armed opposition group Mouvement pour l’unicité du djihad en Afrique de l’ouest (MUJAO, Movement for Oneness and Jihad in West Africa) against civilians accused of supporting the French and Malian armies.

Armed opposition groups, including MUJAO and the Tuareg Mouvement national de libération de l’Azawad (MNLA, National Movement for the Liberation of Azawad) were also accused of sexually abusing women and girls and using children to carry weapons, control checkpoints and cook. Some children were also sent to the front line.

“In the run up to the deployment of the UN Stabilization Mission in Mali, it is essential to ensure that the Malian army and any other armed forces respect and protect human rights so people living in the north of the country can be reassured they will be safe,” said Mootoo.
www.amnesty.org

5 comments on “Vesten med Frankrike i spissen, er i ferd med å begå et folkemord

 1. Ultima_Thule
  11/06/2013

  “Tuaregkvinnen Saoudata Aboubacrine vet mer enn noen andre av de 500 deltakerne på urfolkskonferansen som åpnet i Alta mandag, hva temaene virkelig dreier seg om.

  Smilende gikk hun på podiet og pakket verten, sametingspresident Egil Olli, inn i tuaregenes tradisjonelle klesdrakt. ”

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/06/10/slik-har-du-ikke-sett-ham-foer

  • kabylia
   11/06/2013

   Takk for at du deler med oss nyheter fra den konferansen.. Jeg viste ikke om den konferansen.

   • kabylia
    11/06/2013

    Tuaregkvinnen Saoudata Aboubacrine vet mer enn noen andre av de 500 deltakerne på urfolkskonferansen som åpnet i Alta mandag, hva temaene virkelig dreier seg om.

    Smilende gikk hun på podiet og pakket verten, sametingspresident Egil Olli, inn i tuaregenes tradisjonelle klesdrakt.

    Men på hjemmebane er det krig for selvbestemmelse som gjelder, forteller hun til ABC Nyheter.

    Aboubacrine kommer fra Timbuktu i Nord-Mali, byen som igjen ble verdensberømt da islamistene erorbret den, og så ble jaget av franske og andre styrker.

    – Ingen tuareg kan nå vise seg i Timbuktu, forteller Aboubacrine, som nå har bosatt seg i nabolandet Burkina Faso.

    Krigerske tuareger?

    I nyhetene her hjemme har vi hørt at også tuaregene er en krigførende part i konfliktene som har blusset opp.
    Hva er tuaregene rolle i konfliktene i Sahel?

    – Vi har vært i konflikter siden kolonialiseringen i Afrika på 60-tallet. En rekke fredsavtaler har aldri ført til noe, svarer Aboubacrine.

    – Avkolonialiseringen respekterte ikke tuaregenes rett. De nye statene drepte og deporterte lederne. Tuaregene ble delt i fem stater. Mali, Algerie, Libya, Niger og Burkina Faso, legger hun til.

    – Konflikten har fått mer oppmerksomhet nå fordi islamistiske terrorister har kommet til området. Da blir internasjonale medier interessert, skyter den andre tuaret-deltakeren på urfolks-konferansen i Alta, Attayoub Abdolulahi i organisasjonen Survie-Touarège-Temoust inn.
    Vi fortsetter kampen for selvbestemmelse. Vi kjemper også mot massakre. Hæren og militser dreper nomadene. De franske styrkene som har kommet inn, beskytter ikke de sivile, sier Aboubacrine.
    – FN-vedtak bryr seg ikke

    – Hver dag blir stammefolk drept. Franskmennene er informert om dette, men gjør ingenting, hevder hun.

    – Vi hadde vår nasjon før kolonialiseringen. Ikke en stat som deres, men i hver tuaregs hjerte ligger ønsket om en nasjon. Men statene blokkerer. Det konferansen snakker om her, selvbestemmelse er veldig aktuelt tema for oss.

    – FN vedtok en resolusjon om Mali uten at vi ble invitert til å delta i utarbeidelsen. De tok ikke hensyn til våre rettigheter som urfolk etter ILO- og UNESCO-konvensjonene, sier Saoudata Aboubacrine. http://www.abcnyheter.no/nyheter/2013/06/10/slik-har-du-ikke-sett-ham-foer

 2. Georges
  03/07/2013

  Tuaregene liker dårlig at det ble slutt på slaveri! Tuareg vil ikke være en del av stater der svarte folk som de ser på som fortsatt slaver, er makt utøvere. Tuaregene er omtalt som fredlige folk, som går i krig for ‘sine rettigheter’. Er det ikke merkelig? Hver gang det har vært Tuareg opprør hvem egentlig begynte det første blodskjed. At det skjer hevn aksjon er svært beklagelig men jeg forstår at folk blir forbanna lei av Tuaregene som gjør hva de vil og plutselig sitter seg i ofre rollen når de får smakt på egen medisin. Det var en stat kupp i Mali i fjor fordi hæren vil ikke sitte og se på en president som ikke vil gjøre noe for å stoppe Tuaregene.
  Tuareg ledere får penger hver freds avtale. Så snart pengene er ferdig så starter en ny opprør. Om du spørrer vanlig folk på gate i Mali, ønsker de at Tuaregene skal gis sine ‘områd’ og dra til helvete, la folk være i fred. Men det er ikke så enkelt som så. Timbuktu var en sommer/transitt sted for Tuaregene men de har aldri bodd der fast. Noen andre folk har gjort det og kaller Timbuktu som hjemby. Hvor skal de da, om de ikke ønsker å være i en Tuareg stat? Hva med arabere i dette området, som er også lei av Tuaregene?
  Så Tuaregene er ikke noe uskyldige mennesker. De ser ned på svarte mennesker og ser på de som uverdige. Å sitte i Alta og snakke om folkemord i Mali, ja vel! Det heter hevn og ikke uten grunn

  • kabylia
   04/07/2013

   Dette er den meste idiotiske kommentar man kan finne..i Europa. Men jeg antar at du ikke er europeer. Du må være en av disse Sudanisiske (nå malisk) som Frankrike ga makten for å utslette tuaregene.
   Igjen tyr du , slike alle dine egne gjøre, til en løgn om at det er tuaregene som drev slaveri. Det er kun en myte laget av Frankrike for å diskreditere tuaregene. De som drev med slaveri er vel og sikker den svarte sudanisiske , Ghanesiske senegalesiske osv befolkningen,. Det er den svarte befolkningen som solgte sine egne til araber og europeer. Tuaregene i den slav forbrytelsene er de meste uskyldige av alle som var involverte i slav handelen.
   Dere er sudanisere, dere har forskjellig språk, identitet og kultur med tuaregene. Dere er hatefull mot de dere kaller de hvite.Derfor ønsker dere å slette dem fysiske. Siden Frankrike har begått den forbrytelse å overgi tuaregene til deres hender, har dere prøvd å slette dem flere ganger. De svarte maliske burde stilles til en internasjonale domstol for forsøk å slette et folk.
   Tuareg ledere får ingen penge. Tvert imot, det er de sudanisiske som får penge støtt fordi de offisielt er de legitime representant for Mali landet. Det er de korrupte sudaniske (nå kalte maliske) som har en korrupt kultur. Hvis det internasjonale samfunn, i teten Frankrike, ikke hjelper dere, skulle dere spise hverandre..uten å overdrive.
   Verdens samfunn begår en forbrytelse mot tuareg folket Frankrike hadde spredt blant flere stater og tvinger dem å leve under trelldom til den usivilisert svarte befolkningen. Det burde ikke vær lov å spre folkegrupper å leve under styre til et annet folk som historisk ha vært i tusen år fiender. Å leve sammen burde være et eget valg ikke en tvang med døden som eneste fremtidens utsikt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 07/06/2013 by in Kolonialism, Politikk and tagged .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,823 other followers

Blog Stats

 • 119,111 hits
%d bloggers like this: