Kabylia

Everything about Kabylia

Syria: kurdiske kvinne krigere som vinner krigen mot jihadistene

I Nord-Syria, har revolusjonen mot hæren til alAssad vike plass for en borgerkrig i borgerkrigen.” Da systemet ikke lenger har kontroll over regionen, har en kamp til døden  startet mellom de kurdiske opprørere og jihadistene . Møte med kurdiske krigere som godt kan bety slutten på ambisjoner til deres nye ekstremistiske fiender i området.

624_341_0474bf67e1c4d7e7096f8c3248c48f5e-1377793038

Nettsiden til  Foreign Policy Magazine frembringer en oppløftende historie, med særlig fokus på den kommandanten  Roshna Akeed. Sistnevnte forklarer  fra frontlinjen, hvordan de kurdiske styrker hun er medlem bekjemper alQaida soldatene i Ras Al-Ayn (nord-østlige Syria). Journalistene til  Foreign Policy som avdekker  at 40% av de kurdiske kjempere er faktisk kvinner. Og de noen ganger leder enheter bestående av menn. Og fører en borgerkrig i borgerkrigen.”

Som om Syria ikke hadde nok av sin borgerkrigbrøt nylig kamper i nordøst i landet mellom kurdiske styrker og radikale islamister som er begge fiender av regimet (…) alAssad .. resultatet er en borgerkrig i borgerkrigen, “forklarte Foreign Policy Harald Doornbos og Jenan Moussa .

Disse jihadister som bekjemper oss kommer fra Belgia, Nederland

De alQaida-krigere blir gale når de får vite at vi, deres kjempende fiender er kvinner “, forklarer kommandanten Roshna Akeed.

Vi får vite nemlig at  for de kurdiske krigere, er den Amerika tydelig jihadister side. Vi fører USAs krig mot terrorisme her på bakken,sier Osman Dijwar. Våre fiender er de  alQaida-krigere som ønsker å ødelegge våre 4000 år med kurdisk kultur. Disse jihadister kommer fra Belgia, Nederland, Marokko, Libya * Men dessverre, står USA og Tyrkiasiden til alQaida, slik var USA  på siden av jihadistene i Afghanistan på 90-tallet, klager han.

Jihadistene er uorganisert, de er  lett å drepe dem

Men hvis krigerne de slåss mot  er mer tallrike, har de kurdiske krigere stor tillit. Ja, de er mange,anerkjenner kommendanten Akeed. Men de er dårlige krigere. De er uorganisert,  de er  lett å drepe dem .

De  to millioner kurdere i Syria har erklært sin selvbestemmelse etter revolusjonen mot Assad-regimet i juni i regionen nå kalt “vestlig Kurdistan.” Regionen har sin egen politistyrke, dets hær, har sitt egne navn på landsbyer og byer på kurdisk og kurdisk språket undervises nå i skolen, som var forbudt under regimet til alAssad.

Som en påminnelse, er kurderne  den største etniske minoriteten i Syria, de representerer ca 10% av befolkningen.

Vi kurdere er nøytrale“, forklarer en lærer fra en lokal skole, bevæpnet med en pistol. Vi er verken med regimet eller med opprørerne. Vi snakker på vegne av den kurdiske våren, ikke av den arabiske våren“, sier han.

Hans bror, som kontrollerer det lokale politiet sa at “islamistene ervår største fiende . Assad-regimet undertrykte oss. Jihadisteneønsker de å utrydde oss.

Julien Vlassenbroek for Rdio Television Belge

*Slik Frankrike brukte den internasjonale islamisme i Azawad for å beslaglegge tuaregene selvstendighet erklæringen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 30/08/2013 by in Historie, Islam, Kolonialism, Politikk, Religion, Ytringsfrihet and tagged , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,826 other followers

Blog Stats

  • 119,045 hits
%d bloggers like this: