Kabylia

Everything about Kabylia

Rop etter hjelp for en kristen by under beleiring i Syria

Den Kristen  Byen Sadad , som ligger på veien fra Homs til Damaskus , er siden en  uke  åstedet for kampene mellom opprørere og lojallister . En biskop etterlyser hjelp for 3000 innbyggere ” beleiret ” som ikke kan flykte .

Le-siege-d-Antioche

“Jeg sender  dette appell på vegne av de uskyldige blant menn, kvinner og barn , unge menn og jenter som er for tiden beleiret i utilgjengelige områder, fordi de ikke kan komme seg ut og vi kan ikke nå ” . Det er et rop om hjelp  fra Syria  som sender Silwanos Hva Boutros Alnemeh , biskopen i den syrisk -ortodokse samfunnet av Homs.
Publisert på nettsiden til Oeuvre d’ Orient , nevner prelats brevet i detalj situasjonen for Sadad , kristen  byen om lag hundre kilometer nord for Damaskus , åstedet for nye kamphandlinger mellom hæren lojale til  president Bashar al – Assad og ulike opprørsgrupper fraksjoner.

Opprørere knyttet til al – Qaida har tatt mandag 21 oktober , byen nevnte i Bibelen . Den regulære hæren , støttet av kampfly , har lansert en kraftig mot-offensiv  . Omgitt av landsbyer som sluttet seg til opposisjonen , ligger Sadad  i nærheten av flere våpenlagre til Bashar al – Assad .

Opprørerne har, blant annet , i sikt en stor våpenlager som  ligger i Mahin , en sunnimuslimsk landsby nær Sadad . Mer enn hundre mennesker i mindre enn en uke er allerede døde i kampen for å ta dette arsenalet , som ifølge en opprørsleder sitert av AFP , inneholder så mange våpen at opprørene kan  “frigjøre hele Syria . ” På Sadad finnes en gassbrønn som krigerne anti – Assad søker å kontrollere.

Croisades---4-

Ifølge informasjon  nettstedet  om de kristne i øst , hadde byen 15 000 innbyggere, hvorav minst 12 000 har flyktet til nærliggende landsbyer hvor jesuittprester har satt opp nødhjelp . Nød-anropet fra biskopen for de 3000 personer som er ute av stand til å forlate byen . “Det har vært fire dager siden befolkningen er under beleiring uten strøm , uten vann eller kommunikasjonsmidler , har de bare litt mat mens  det er  blant dem, barn med behov for melk , og pasienter som trenger midesin, “skrev han.

Biskopen forklarte at brevet er ment å ” initiere samtaler med  beleirerne som forbyr byens befolkning å komme seg ut og at de ​​akseptere samtaler for å legge til rette for sikker avgang av befolkningen ” . Monsignor Silwanos forteller at ” beleirerne forby de 3000 som fortsatt er i Sadad å komme seg  ut av sine hjem og legge press på dem slik at de ikke forlate hjemmene sine , til tross for samtalene ble holdt med dem . “

Trois mille personnes “assiégées” sans eau ni électricité

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 28/10/2013 by in Islam, Politikk, Religion and tagged , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,822 other followers

Blog Stats

  • 120,627 hits
%d bloggers like this: