Kabylia

Everything about Kabylia

Sudan: pisking og henging av en kristen gravid kvinne dømt for “utroskap” og “frafall”

Åtte måneder gravid, er Meriam Yahia Ibrahim fengslet med sitt barn på 20 måneder. Barnet kan ikke overlates til sin kristne far fordi under sharialover, er det ansett som “uekte”. Sudan ledes av Omar al-Bashir, som står overfor en internasjonal arrestordre utstedt i 2010 av Den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord i Darfur. Han beveger seg fritt blant medlemmene av den arabiske rasistiske liga, som ikke gjøre noe for å utføre ICC arrest ordre.

Sharia Venner

Sharia Venner

En domstol i Khartoum dømte torsdag 15. mai en 27 år gammel sudansk kristen til dødsstraff for apostasi – offentlig og frivillig oppgivelse av religionen – til tross for opprop fra vestlige ambassader for respekt av religiøs frihet. Den unge kvinnen, åtte måneder gravid, er for tiden fengslet sammen med sin 20 måneder gamle sønn, ifølge Amnesty International, som har krevd hennes umiddelbare løslatelse.

“Vi hadde gitt deg tre dager til å fornekte troen din, men du insisterte på å ikke vende tilbake til islam. Jeg dømmer deg til døden ved henging, “sa dommeren, Abbas Mohammed Al-Khalifa, som henvendte seg til kvinnen med etternavnet til hennes far, en muslim.

Meriam Yahia Ibrahim Ishag – hennes kristne navn – ble også dømt til hundre piskeslag for “utroskap”. Kvinnen var passiv da dommen ble avgitt. Tidligere, under høringen, etter en lang tale av en muslimsk religiøs leder som forsøkte å overbevise henne, sa hun rolig til dommeren: “Jeg er en kristen, og jeg har aldri gjort frafall.” Ifølge Amnesty International, ble Ms Ishag oppdratt som en ortodoks kristen, religionen til hennes mor, fordi hennes far, en muslim, var fraværende fra hennes barndom. Hun giftet seg med en kristen fra Sør-Sudan. Anklagen om “hor” er basert på hennes ekteskap med en kristen, sa Amnesty internasjonal , og legger til at i henhold til islamsk lov i Sudan, kan en muslimsk kvinne ikke gifte seg med en mann fra en annen religion.

Husk: Islam er en religion av kjærlighet og toleranse kun der den er en minoritet; Det finnes ingen “kjærlig og tolerant” styre der den er i flertall.
Kilde  lemonde.fr

 

One comment on “Sudan: pisking og henging av en kristen gravid kvinne dømt for “utroskap” og “frafall”

  1. Ultima_Thule
    18/05/2014

    “Sharia Venner” er i og for seg et treffende betegnelse på denne meget forvirrede menigheten, men man må ikke glemme hvorfor Erna Solberg har opparbeidet seg tilnavnet “Sharia-Erna”, og “H”-en for “Høyre” kan like gjerne stå for “Halal”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 15/05/2014 by in Freedom of speech, Islam, Kultur and tagged , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,822 other followers

Blog Stats

  • 120,642 hits
%d bloggers like this: