Kabylia

Everything about Kabylia

Det algirske arabisk-muslimske kolonistyre: “Boikott alle kabylske kulturelle aktiviteter i utlandet”

Det er ikke tillatt å feire jul eller nyttår eller Yennayer. De er ikke våre fester, dette er forbudt fra islams perspektivet, sier imamen

Det er ikke tillatt å feire jul eller nyttår eller Yennayer. De er ikke våre fester, dette er forbudt fra islams perspektivet, sier imamen

Vi har fått klare instruksjoner fra vårt utenriksdepartement om å ikke delta i noen kulturelle eller andre aktiviteter i regi av det kabylske samfunnet i utlandet, spesielt i anledning av amazigh nyttårs feiring.

Notatet er ikke offisielt, det er hemmelig, men med strenge instruksjoner til alle algeriske ambassader. Dette har blitt avslørt av en algerisk diplomat i Genève. Algirske styremakter selv ønsker å sabotere flere kabylske kulturelle foreninger i utlandet, spesielt i Frankrike og Canada. De mange kulturelle og politiske aktiviteter initiert av foreninger og intellektuelle som er nære MAK eller GPK faller ikke i smak av DRS tjenester (Algerie polis politikk) derimot Kabylias selvstendighet aktivister er mer enn noen gang bestemt på å fortsette sin kamp, blant annet i eksil der MAK har en stor aura. En rekke konferanser og politiske og kunstneriske aktiviteter er planlagt i løpet av måneden januar 2015. I Paris, Berlin, Lausanne, Marseille, Lille, Nice, Bordeaux, Brussel, Praha, Canada, New York, … .. for å nevne noen få store byer. Feiring av Yennayer er viktig for alle Kabyler. I Algerie fører islamistiske krefter en kampanje mot feiringen. Imamer fører en kampanje mot denne begivenheten og formaner Kabylener å avstå fra denne feiringen som er “haram”! Det algeriske regimet har et klart ønske om å forvise for alltid hele den Amazigh kulturen. En opprørende rasisme som sier noe om innholdet i dette regimet som fremmedfiendtlig inntil beinmargen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 01/01/2015 by in Freedom of speech, Islam, Kolonialism, Kultur and tagged , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,822 other followers

Blog Stats

  • 120,609 hits
%d bloggers like this: