Kabylia

Everything about Kabylia

Historiske seier for Korsikanske nasjonalister!

 "Femti år med kamp og i kveld ... Seieren av folket og av de unge"

“Femti år med kamp og i kveld … Seieren til folket og til de unge”

Historisk seier for Korsikanske nasjonalister!
Korsikanske nasjonalister har vunnet søndagens lokalvalg. Verken rosa eller blå, Korsika stemmer korsikansk. Det er separatistene som har vunnet og seieren er historisk. Faktisk har “Per a Corsica” -listen (for Korsika) klart vunnet den andre runden av det regionale valget med 37% av stemmene mot 28,9% for diverse venstre, 25,4% for høyre og 8, 7% for National Front.
Da han hørte om seieren til korsikanske nasjonalister, ønsket Ferhat Mehenni, president i Kabylias provisoriske regjeringen å “gratulere med seieren til de korsikanske nasjonalister i det regionale valget”. Han roste “motet og utholdenhet av de korsikanske militanter”, og han ønsket å «gratulere med seieren til en personlig venn”, nemlig Jean-Guy Talamoni, den korsikanske separatister leder. Ferhat Mehenni sa han var «veldig glad for det korsikanske folk sine ubønnhørlige fremskritt mot dets kjæreste ambisjoner”, “så mange års kamp og ofringer har lønnet seg, og dette er bare begynnelsen,” sa presidenten i den Kabylske provisoriske regjeringen til Siwel.
Mens i Korsika er det en eksplosjon av glede, er den siden av “metropole” er det stillhet … søndag 13 desember om natten. Det er til og med refleks av de gamle demoner som stiger til overflaten og en avdeling av den beryktet ordens styrke CRS ble utplassert bak portene i fylketsadministrasjon på Korsika, i Ajaccio. Men den makt demonstrasjon fra Frankrike bare sklei på tusenvis av nasjonalistiske tilhengere, helt opptatt av å kommunisere med sitt folk foran bygningen til det korsikanske tinget, symbolsk mer significative .Faktisk, seieren til den separatist strømmen ble møtt av jubel scener der tusenvis av støttespillere og sympatisører viftet med det korsikanske flagg og sang nasjonalsangen til Korsika, “Dio Vi Salvi Regina.” Ved kunngjøringen av resultatene, sa Gilles Simeoni på sin Twitter-konto “Femti år med kamp – og i kveld … Seieren til folket og til de unge”, “Det er seieren til Korsika, og alle korsikanere. ” For sin del, separatist lederen Jean-Guy Talamoni, dedikerte seieren til “fangene og de ettersøkte”. Han sa videre at “det tok en 40 år lang tur for å komme hit.” “Vi vil bli i tjenesten til hele vårt folk,” tilføyde Talamoni, og understreket at “Korsika er ikke et enkelt fransk administrativt distrikt, men ett land, én nasjon, ett folk”.

Fabiana Giovannini, tidligere nasjonalistisk folkevalgt , på sin side erklærte til den franske tv kanalen France 3 Corse “Det er femti år med kamp og undertrykkelse som paraderte gjennom hodet mitt, tårer og flere titalls år i fengsel for våre kamerater. Nå har vi et land å bygge, og vi er klare. ”
I hva gjelder for den franske politiske klassen, alle kategorier, det er stillhet eller, mer sannsynlig, er sløvhet siden dette er første gang at korsikanske nasjonalister vant lokalvalg.
I mellomtiden, nyter korsikanerne seieren, de er glade og er fornøyde sammen med alle folk som nektes sin eksistens.
VIVA LA KORSIKA Lenge leve Korsika

http://www.siwel.info/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 15/12/2015 by in Kolonialism, Politikk, Ytringsfrihet and tagged , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,826 other followers

Blog Stats

  • 119,045 hits
%d bloggers like this: