Kabylia

Everything about Kabylia

Sensur i Oslo world music festival

swmf

De gjorde det igjen!

Som hvert år Oslo arrangerer sin World Music Festival med tema. Festivalen skal være et tegn på internasjonal solidaritet. For to år siden var jeg i fredssenteret som arrangerte en konferanse som ledsager denne festivalen. Det året var temaet musikk som oppvåkningsmiddel og verktøy til politisk og identitets bevisstgjøring.

I år var temaet musikk som har blitt sensurert. En av kunstnerne som deltar i år er en nordmann (Moddi), som har gitt ut en CD med forbudte sanger, blant disse var en sang av den kabylske poeten Matoub Lounes som ble drept av Algeriske arabomuslimske kolonister for sine verk og sin innsats for å vekke sitt folk.

Derfor bestemte jeg meg for å være tilstede på konferansen som også i år ble avholdt på fredssenteret. Da jeg kom dit så jeg programmet og navnet til deltakerne. Surprise! Igjen, som i fjor, i forfjor og sikkert til neste år også, er det arabere som er i sentrum av temaet. De norske politisk korrekte klarte nok en gang å fremstille dem som ofre. Et folk som vier sin eksistens til ødeleggelse av andre folkeslag.

Hele opplegget dreier seg rundt det samme: Litt Sør-Afrika (som er utgått på dato), og araberne generelt og Palestina spesielt. Hele festivalen er preget av å presentere Israel som den stygge ulven som sensurerer de stakkars araberne. Folkegruppene til de sensurerte artistene, til de som blir drept blir ikke nevnt med ett ord. Arrangørene til festivalen klarer å fremstille et kriminelt folk som et offer, mens de skjuler offerets eksistens. For de norske politisk korrekte kommer aldri til å nevne araberne som kolonister, som de i realiteten er, med god hjelp av vestlige makter.

I år grep jeg ikke ordet, slik jeg gjorde for to år siden. Jeg blir så lei av dette hykleriet, den samme falske humanismen som egentlig er hat tildekket som en solidarisk handling. Så jeg foretrakk å gå derfra mens de fortsatte å kose seg med løgner.

Temaet i år er sensur. Og arrangørene, ledet av ordstyrerne Liv Tørres  og Ole Reitov bidrar i høyeste grad på sin egen måte med å sensurere! Det blir paradoksalt å fremstille de som utøver sensur som ofrene og ofrene som bødlene, slik MalcomX har sagt det før.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 03/11/2016 by in Kolonialism, Politikk, Ytringsfrihet and tagged , , , , , , .
Follow Kabylia on WordPress.com

Archives

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,828 other followers

Blog Stats

  • 119,013 hits
%d bloggers like this: